30 Aralık 2021 Perşembe

Haftalık Posta Sayı 318

Yıkılmaz sıralama: 2020'de en çok sahaya çıkan oyuncular

2020 takvim yılında resmi maçlarda hiç bir profesyonel futbolcu Manchester United’ın stoperi Harry Maguire kadar dakika almadı. 17 Aralık tarihine kadar, İngiltere milli takım oyuncusu 4.745 dakika (53 maç) sahada kaldı. Hem kaleciler hem de saha içi oyuncuları için ilk 100 listesine sayı 318'den ulaşılabilir.

Saha içi oyuncuları için, Maguire Manchester City’li Rúben Dias ve Barcelona'nın süperstarı Lionel Messi'yi arkasında bırakıyor. Sıralamada üst tarafta yer alan tanınmış diğer futbolcular Bruno Fernandes, Romelu Lukaku ve Raphaël Varane. Eğer oynadığı maç sayısını dikkate alırsak, Danimarkalı milli oyuncu Christian Eriksen 54 maçla listenin ilk sırasında. Diğer yandan, dakikalar göz önüne alındığında, İnterli ilk 1.000 oyuncu arasına bile giremiyor. Ortalama, maç başına yarım saatten biraz fazla oynamış.

Kalecilere gelince, tablonun ilk sırasında SC Internacional takımından Marcelo Lomba var: 4.740 dakika 52 resmi maçta. Brezilyalılar sıralamanın üst sıralarında fazlasıyla ülkelerini temsil ediyor. İlk 10 sırada Avrupa kulüplerinde oynayan dört kaleci var: Lukáš Hrádecký (Bayer Leverkusen ve Finlandiya milli takımı), Gianluigi Donnarumma (Milan AC ve İtalya), Jan Oblak (Atlético Madrid ve Slovenya) yanı sıra Manuel Neuer (Bayern Munich ve Almanya).

Kaynak: https://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2020/wp318/en/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder