29 Aralık 2021 Çarşamba

Haftalık Posta Sayı 317

30 Avrupa ligindeki en iyi U21 oyuncuları

Konu scouting olunca veri bir zorunluluktan daha fazlası haline geliyor. CIES Futbol Gözlemevi tarafsız bir kaynak üzerinden oyuncuların performanslarını değerlendirmek için benzersiz bir metodoloji geliştirdi. Sayı 317, InStat verisi kullanılarak, yaklaşımımızda yer alan oyunun altı alanının her birinde 2000'lerde doğmuş en iyi performans gösteren 10 futbolcuyu sunar. 7 Aralık tarihine kadar en az 450 yerel lig dakikası alan oyuncular sıralamaya dahil edildi.

Dikkat denilince (fiziksel kuvvet ve zamanlama) Nathan Collins dikkat çekiyor (Stoke City). Yakında İrlanda milli takımına ilk kez çağrılabilir. Topu geri almada, Mohamed Camara (RB Salzburg) Fransız maestro Jean-Marc Guillou'nun ilkelerine sadık kalan akademilerde yetiştirilen diğer üst düzey futbolcuların ayak izinden gidiyor. 2002 yılında doğan Ryan Gravenberch (Ajax) top dağıtımı listesinin ilk sırasındayken, Khvicha Kvaratskhelia (Rubin Kazan) inisiyatif kullanmada en yüksek puanı alıyor.

Dominik Szoboszlai (RB Salzburg) ve 2002 doğumlu santrafor Noni Madueke (PSV Eindhoven) sırasıyla şans yaratma ve şut konusunda zirvede yer alıyorlar. 

Kaynak: https://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2020/wp317/en/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder