24 Ocak 2022 Pazartesi

Haftalık Posta Sayı 362

En pahalı oyuncular: Vinícius Júnior zirvede

Sayı 362 CIES Futbol Gözlemevi algoritmasına göre, 5- büyük ligin tahmini değeri en yüksek 100 futbolcusunu içeren geleneksel 6 aylık  transfer değeri listesini sunar. Real Madrid'in Brezilyalı parlayan yıldızı Vinícius Júnior (€166 milyon) Phil Foden ve Erling Haaland'ı geride bırakıyor. Bu rakamlar için oyuncuların kontratlarındaki serbest kalma maddeleri hesaba katılmamıştır.

Her mevki için, en yüksek transfer değeri kaleciler arasından Gianluigi Donnarumma adına, stoperler için Rúben Dias, Alphonso Davies bekler arasından, defensif orta sahalar için Jude Bellingham, hücumcu olanlar için Florian Wirtz'deyken, forvetler arasından Vinícius Júnior adına kaydedildi. 30 yaş ve üzeri oyuncularda Kevin de Bruyne en yüksek değeri sahipken, Kylian Mbappé sözleşmesi önümüzdeki Haziran'da bitecekler listesinin ilk sırasında.

Değerler CIES Futbol Gözlemevi araştırma ekibi tarafından geliştirilen eşsiz ekonometrik yaklaşım kullanılarak hesaplanmıştır. Metodu takdim eden rapor yakın zamanda emsal değerlendirmesinde ve açık erişim "Economies" dergisinde yayınlanmıştır.

Kaynak: https://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2021/wp362/en/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder