12 Aralık 2021 Pazar

Haftalık Posta Sayı 313

En iyi kafaya çıkan savunmacılar: Zouma zirvede, Maguire 3.


Sayı 313, en iyi 10 Avrupa liginden sezon başından bu yana en yüksek oran ile hava topu mücadelelerini kazanan 100 oyuncuyu sunar. Chelsea'nin stoperi Kurt Zouma 26'sını kazandığı 27 hava topu mücadelesi (96,3%) ile tablonun ilk sırasında. Berat Djimsiti (Atalanta) ve Harry Maguire (Manchester United) podyumu tamamlıyor.

Kendi taraftarlarınca sık sık eleştirilen İngiltere milli takım oyuncusu Harry Maguire 30 hava topu mücadelesinden sadece üçünü kaybetmiş. 90% savunmaya yönelik hava topu mücalesi kazanma oranıyla, Premier League'de en iyi ikinci orana imza atarken, Yerry Mina (Everton), James Tarkowski (Burnley), Jonny Evans (Leicester City) ve Tyrone Mings'i (Aston Villa) geride bırakıyor.

İlk 100'deki en genç beş futbolcunun hepsi 2000 yılı doğumlu: Loïc Badé (RC Lens), Matteo Lovato (Hellas Verona), Arthur Theate (Ostende), Sven Botman (LOSC Lille) ve Tommy St. Jago (Utrecht). Ortağımız InStat tarafından sağlanan verinin özenle hazırlanmasıyla oluşturulan listeye yalnızca en az 20 hava topu mücadelesini kazanmış oyuncular dahil edilmiştir 

Kaynak: https://football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2020/wp313/en/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder