8 Aralık 2021 Çarşamba

Haftalık Posta Sayı 312

Eşsiz yetiştirici kulüp sıralaması: Partizan Ajax'ın önünde

Sayı 312 UEFA üyesi federasyonların 31 üst liginde en çok faal oyuncuyu yetiştiren kulüplerin yıllık sıralamasını sunar. Yetiştirdiği 85 futbolcuyla, Sırp ekibi FK Partizan ilk sırada AFC Ajax (77) ve Dinamo Zagreb'i (71) geride bırakıyor. 5-büyük lig oyuncularına bakıldığında, podyuma Real Madrid (43), Barcelona (32) ve Lyon (31) çıkıyor.

UEFA'nın tanımına göre, futbolcuların 15 ve 21 yaşları arasında en az üç sezon oynadıkları takımlara yetiştirici kulüpler denir. İlk kez, her futbolcu için, geçen yıl boyunca oynadıkları yerel lig maç sayısı yanı sıra oynadıkları kulübün sportif seviyesini keza yaşlarını da göz önüne aldık. Bu bize niteliksel ve zamansal bir bakış açısı yanında kulüpler tarafından uygulanan antrenmanı yansıtan ağırlıklı puan hesaplamamıza olanak verdi. 

Benfica, Ajax ve Barcelona 31 Avrupa üst liginde oyuncuların yetiştirilmesi adına ağırlıklı puanları alırken; Real Madrid, Barcelona ve PSG beş büyük Avrupa ligindeki faal futbolcular göz önüne alındığında ağırlıklı sıralamanın en üst sırasındalar.

Kaynak:  https://football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2020/wp312/en/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder