23 Aralık 2019 Pazartesi

Haftalık Posta Sayı 278

İlk devrenin MVP’leri:  5-büyük lig takımları


CIES Futbol Gözlemevi, OptaPro tarafından üretilen özel veriyi kullanarak futbolcuların performanslarını değerlendirmek amacıyla bir özellik algoritması geliştirdi. Sayı 278, her 5-büyük lig kulübünün MVP ismi yanı sıra, oyunun incelenen her altı alanı için en yüksek değerleri sunar.  Yalnızca en az yedi kez (MVP için) ve üst üste altı (her bölge için) tam yerel lig maçında sahaya çıkmış oyuncular dikkate alınmıştır.

MVP’ler (en değerli oyuncular) takımlarının maç sonuçlarına performanslarıyla en çok etki eden futbolculardır. Marco Verratti’yi Paris St-Germain, Lionel Messi’yi Barcelona, Toni Kroos’u Real Madrid, Kevin de Bruyne’ü Manchester City, Virgil van Djik’ı Liverpool, Ciro Immobile’yi Lazio, Jamie Vardy’yi Leicester City, Dimitri Payet’yi Olympique Marseille, Miralem Pjanić’i Juventus, Sven Bender’i Bayer Leverkusen ve Milan Škriniar’ı Inter’de açık bir şekilde görüyoruz.

Real Madrid takımında, beş farklı futbolcu oyun alanlarına yönelik tablolarda ilk sırada yer alıyor: Raphaël Varane rigour – dikkat (mücadele), Carlos Casemiro recovery –topu geri kazanma (araya girme), Toni Kroos distribution - top dağıtımı (pas), Eden Hazard take on - insiyatif kullanmak (dribbling) ve Karim Benzema hem chance creation (asist) hem de shooting (şut girişimi). Barcelona’da, sadece üç oyuncu sıralamalarda zirvedeler: Lionel Messi tüm hücum göstergelerinde, Clément Lenglet rigour ve Sergio Busquets recovery ve distribution alanlarında.

Kaynak: https://football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2019/wp278/en/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder