3 Aralık 2019 Salı

Haftalık Posta Sayı 274

Bölgesel hakimiyet: en iyiler zirvede, ama her zaman birinci değiller


Rakiplere üstünlük sağlamak her zaman başarıya götürmüyor. Buna rağmen, sayı 274’te incelenen InStat verisi, en iyi performans gösteren takımların çoğunun üçüncü bölgedeki paslarını en yüksek rakama ulaştırabilirken, kendi birinci bölgesindeki rakibin paslarını en düşük rakama indirdiğini gösteriyor. Gözlemlenen 35 Avrupa ligi genelinde en iyi oranlar Manchester City adına ölçüldü.

Guardiola’nın takımı maç başına rakibe ait üçüncü bölgede ortalama 210 pas yapmış, karşılığında yalnızca 59 pas rakipleri tarafından kendilerine ait üçüncü bölgede yapıldı (oran 3,55). Bu oran Premier League lideri Liverpool (180 pasa karşılık 85) için sadece 1,9. Rakibe ait üçüncü bölgede en çok pas rakamı AFC Ajax için (maç başına 220) ölçüldü. Hollandalı ekip en iyi ikinci orana sahipken (3,43), Steven Gerrard’ın Glasgow Rangers’ını (3,03) geride bırakıyor.

Genel olarak en kötü oran bir diğer İskoç ekibinde gözlendi: Hamilton Academical (0,39). Olumsuz bir oran ayrıca Newcastle United adına kaydedildi (0,41). Fulham (1,78) Championship takımları arasında en olumlu orana sahip ve Marcelo Bielsa’nın çalıştırdığı Leeds United’ı (1,58) geçiyor. Nottingham Forest sıralamanın en alt sırasında (0,71). Daha fazla veriye eşsiz CIES Futbol Gözlemevi & InStat Performans Atlas’ından ulaşılabilir.

Kaynak: https://football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2019/wp274/en/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder