3 Aralık 2019 Salı

Haftalık Posta Sayı 273

Coutinho kiralık sözleşmesi ile oynayan oyuncular arasında en pahalı isim


Sayı 273, 5-büyük lig takımlarında kiralık oynayan en yüksek 50 transfer değerini sunar. Tablonun en üst sırasında Philippe Coutinho var. Diğer yandan, Brezilyalı için CIES Futbol Gözlemevi algoritması tarafından tahmin edilen değer (€96,5M), Bayern ve Barcelona arasında anlaşılan satın alma opsiyonu değerinden (€120M) daha düşük.

Tahmini değeri  €50M’dan daha yüksek değeri olan kiradaki diğer dört oyuncu: Dani Ceballos, Martin Ödegaard, Harry Wilson ve Mauro Icardi. Son üç oyuncu için prensip olarak satın alma opsiyonu bulunmazken, Paris St-Germain Mauro Icardi için €70M ödeyerek onu satın alabilir. Bu şimdilik nispeten yüksek bir bonservis ama Arjantinli Ekim ayında yaptığı gibi gollerini atmaya ve oynamaya devam ederse, hiç kimse bu bedelden bahsetmeyecektir.

Stefano Sensi ve Duván Zapata ile ilgili olarak, satın alma opsiyonlarının seviyesi hâlihazırda önemli ölçüde tahmin edilen değerden düşük. Inter ve Atalanta muhtemelen onları kadroya katma konusunda tereddüt etmeyecektir. Profesyonel futbolcuların transfer değerlerini bilimsel bir temele dayanarak hesaplama amacındaki eşsiz CIES Futbol Gözlemevi yaklaşımı üzerine daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder