2 Mart 2019 Cumartesi

Haftalık Posta Sayı 252

5-büyük ligde en iyi top sürenler: Messi, Saint-Maximin'in önünde


Sayı 252, OptaPro verilerine dayanarak son 365 gün üzerinden başarılı dripling başına oynanan yerel lig dakikalarına göre 5-büyük lig futbolcularını sıralıyor. Lionel Messi 19,2 dakikada bir başarılı top sürme ile Allan Saint-Maximin (19,8) ve Eden Hazard'ı (21,0) geçerek listenin ilk sırasında yer alıyor. Bu analiz sadece en azından 1.800 dakika (1.500 dakika mevcut Bundesliga oyuncuları için) oynamış futbolcuları içeriyor.

Fransa'da yetişmiş beş oyuncu ilk 8 sırada yer buluyor: Allan Saint-Maximin, Naïm Sliti, Ousmane Dembélé, Marcus Thuram ve Jeff Reine-Adelaide. Genç İngiliz harikası Jadon Sancho şu anda Bundesliga'da oynayan oyuncular arasında Ihlas Bebou ve takım arkadaşı Achraf Hakimi'nin önünde en yüksek sıralamaya sahip. Paulo Dybala, Rodrigo de Paul ve Federico Chiesa'nın önünde Serie A futbolcularının en önünde yer alıyor.

Belçika ve Chelsea forveti Eden Hazard dikkate alınan süre zarfında en az 100 dripling girişiminde bulunan oyuncular arasında en başarılı orana sahip (73%). Üç diğer oyuncu 70%'ten daha yüksek başarı oranına sahip: Naïm Sliti, Marcus Thuram ve Éver Banega. Tablonun diğer tarafında ise Roberto Pereyra (43%), Fabián Orellana (44%) ve Joshua King (44%) yer alıyor. CIES Futbol Gözlemevi tarafından özel olarak geliştirilen bu emsalsiz araç size 5-büyük ligin futbolcularının teknik profillerini mukayese etmenize imkan veriyor.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/252/en/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder