25 Şubat 2019 Pazartesi

Haftalık Posta Sayı 251

En tecrübeli genç oyuncular: CIES Futbol Gözlemevi sıralaması


Sayı 251, 22 Avrupa liginden en tecrübeli 20 genç oyuncuya (her bir doğum yılına göre sınıflayarak) dikkat çekiyor. Sıralama, sözleşmeli olduğu takımın sportif gücüne göre geçen son iki sezon boyunca futbolcuların oynadığı yerel lig dakikalarına ağırlık veren özel bir metodoloji kullanılarak özenle hazırlandı.

St-Étienne’li defans oyuncusu William Saliba 2001 ve sonrası doğumlu oyuncular arasında ilk sırada. Bir diğer Fransız defans Benoît Badiashile (Monaco) ve İspanyol Bryan Gil'i (Sevilla) arkasında bırakıyor. 2000 doğumlu oyuncularda iki İngiliz başı çekiyor: Ryan Sessegnon (Fulham) ve Jadon Sancho (Borussia Dortmund). Heerenveen’in yeteneği Kik Pierie Real Madrid’in yükselen değeri Vinícius'u geçerek üçüncü sırayı alıyor.

Gianluigi Donnarumma (Milan) 1999'lu oyuncular arasında açık ara ön sırada. Hollanda harikası Matthijs de Ligt (Ajax) ve bir diğer kaleci arkasından geliyor: Alban Lafont (Fiorentina). Dünya şampiyonu Kylian Mbappé (Paris St-Germain) 1998 doğumlu oyuncularda, vatandaşı Houssem Aouar (Olympique Lyonnais) ve Liverpool’un kanat beki Trent Alexander-Arnold'un önünde ilk sırada yer alıyor.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/251/en/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder