23 Mart 2019 Cumartesi

Haftalık Posta Sayı 253

Takım transfer değerleri: İngiliz kulüpleri zirvede


Sayı 253, 5-büyük lig kulüplerinin toplanmış transfer değerlerini sunar. CIES Futbol Gözlemevi tarafından özel olarak geliştirilen algoritmaya göre, beş takımın kadrosunun tahmini değeri bir milyar euronun üzerinde. Bunlardan dördünün Premier League'de yer alması bu ligin finansal gücünün göstergesi. Barcelona İngiliz olmayan en yüksek sıradaki takım.

Manchester City oyuncularının toplam transfer değeri yaklaşık €1.5 milyar. Bu rakam kadroyu bir araya getirmek için harcanan bonservis miktarının bir buçuk katından daha fazla. Buna rağmen, bu sermaye değeri kazancı, Manchester City gibi en iyi oyuncularını serbest bırakmaktan ziyade kupalar kazanmak isteyen bir takım adına belli bir derece kadar varsayıma dayanıyor. Buna ek olarak, mevcut enflasyon şartlarında muhtemel yeni transferler yerine geldiklerinden çok daha fazla masraflı olacaktır.

Tablodaki dört takımın kadrosunun transfer değeri, mevcut oyuncularının transfer ödemeleri için harcanan meblağın üç katından daha fazla: Olympique Lyonnais (15. sırada,  3,3 katı), Real Sociedad (31., x3,4), LOSC Lille (37., x3,2) ve Real Betis (38., x3.,). Kendi ülkesinin en üst liginde mükemmel yapılandırılan bu kulüpler yine aynı seviyede, yetenekleri yükseltmeye dayanan iş modellerine sahipler. Tüm 5-büyük lig oyuncuları için tahminlere CIES Futbol Gözlemevi websitesinden ulaşılabilir.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/253/en/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder