30 Mart 2019 Cumartesi

Haftalık Posta Sayı 256

En iyi 5-büyük lig oyuncuları: son 1.000 dakika


The CIES Futbol Gözlemevi, oyuncuların teknik performansını tarafsızlık ilkesi ile ölçmek için OptaPro tarafından sağlanan veriyi kullanarak özel bir yaklaşım geliştirdi. Sayı 256, oynanan son 1.000 dakika kapsamında en iyi performansı gösteren 5-büyük lig oyuncularını sunar. Sıralamalar yalnızca 1 Ocak 2019 tarihinden bu yana en az 630 dakika sahada kalan oyuncuları içermektedir.

Dört Atalanta oyuncusu Serie A'daki en iyi XI içerisinde yer alıyor: Timothy Castagne, Josip Iličić, Papu Gómez ve Duván Zapata. 2019 yılında yerel ligde 630 dakika sahada kalan tek Juventus oyuncusu aynı zamanda en iyi dizilimde kendisine yer buluyor: Daniele Rugani. Beş Barcelona futbolcusu La Liga'nın en iyi XI'inde, buna Lionel Messi de dahil.

Diğer liglerde en çok temsil edilen takımlar Bayern Munich Bundesliga'da (dört oyuncu), Manchester City Premier League'de (beş oyuncu) ve Paris St-Germain Ligue 1'da (altı oyuncu). Her ligin en genç oyuncuları ise Gianluigi Donnarumma, Sergio Reguilón, Jadon Sancho, Marcus Rashford ve Kylian Mbappé.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/256/en/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder