31 Mayıs 2018 Perşembe

Haftalık Posta Sayı 228

Avrupa çapında serbest vuruş ustaları


Sayı 228, InStat verilerini analiz ederek bu sezon oynanan yerel lig dakikaları başına frikiklerden on saniye içerisinde en çok gol bulan takımları açıklıyor. İsviçre'nin yeni şampiyonu Young Boys her 277 dakikada bir serbest vuruşlardan gol kaydetti. Bu çalışmaya dahil edilen 31 Avrupa liginde ölçülen en iyi değer.

Girona (318 dakika) 5-büyük lig tablosunda, İtalya şampiyonu Juventus (354 dakika) ve Schalke 04'ün (360 dakika) önünde ilk sırada yer alıyor. Diğer yandan, serbest vuruşlardan atılan (8) ve yenilen goller (1) arasındaki en olumlu fark İspanya şampiyonu Barcelona (+7) adına kaydedildi. Tottenham ve Stade Rennais (her ikisi de +6) ikinci sırayı paylaşıyor. Sadece Arsenal ve Werder Bremen takımları frikiklerden ilk on saniye içerisinde gol yemediler.

Heidenheim (322 dakika) beş büyük liglerin altındaki ikinci lig takımlarına ait sıralamada zirvede. Almanya temsilcisini Oviedo (341 dakika) ve Queens Park Rangers (346 dakika) takip ediyor. Young Boys, UEFA sıralamasında 6. ila 15. sıradaki ülke takımları Xanthi ve Göztepe'nin önünde ilk sırada yer alırken, Radnički Niš daha alt sıradaki ülkelerin takımları sıralamasında en üst basamakta kendine yer buluyor.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2017/228/en/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder