9 Mayıs 2018 Çarşamba

Haftalık Posta Sayı 225

Dünya Kupasını kim kazanacak?


Sayı 225, özel bir güç indeksine göre Dünya Kupası'nı kazanabilecek en muhtemel ülkeleri açıklıyor. Bu indeks, Temmuz 2017'den beri eleme aşamasında takım başına en çok forma giyen 23 oyuncu tarafından oynanan yerel lig seviyesindeki ortalama maç oranıyla oyuncuların forma giydikleri kulüplerin ortalama sportif düzeyini bir araya getiriyor. İspanya, Brezilya'nın önünde ilk sırada.

İçinde bulunduğumuz sezon boyunca, grup aşamasında milli formayı en çok terleten 23 İspanyol futbolcu yerel lig maçlarının ortalama 81,1%'inde görev aldı. Bu katılan takımlar arasında ölçülen en yüksek değer. İspanyol oyuncuların forma giydikleri kulüplerin ortalama sportif düzeyi de en yüksek değere sahip: 1,37. Bu ölçütlere göre, İspanya 2010 başarısını pek ala tekrarlayabilir. 80 puandan fazla güç indeksine sahip olan diğer üç takım: Brezilya, Fransa ve Almanya.

Tablonun ters tarafında, en düşük güç indeksine sahip ülke Panama. 25'ten daha düşük puana sahip diğer iki ülke: İran ve Suudi Arabistan. Tüm bu ülkeler için, son 16'ya kalmak büyük başarı olacak.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2017/225/en/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder