10 Mayıs 2018 Perşembe

Haftalık Posta Sayı 226

Kulüp başına ortalama transfer değeri: Manchester City zirvede


Eşsiz CIES Futbol Gözlemevi algoritması vasıtasıyla tahmin edilen, Manchester City as takımının ortalama transfer değeri rekor kırarak €62,9 milyon değere ulaştı. 5-büyük lig seviyesinde ölçülen bu en büyük değer, Barcelona (€55,3m) ve Tottenham'ı (€51,3m) geride bırakıyor. 5-büyük lig takımlarına ait rakamların hepsine 226. sayından ulaşabilirsiniz.

Premier Lig'in ekonomik gücü, takımın göz alıcı performansı, uzun süreli futbolcu kontratları ve gençlik Manchester City’nin birinci sıradaki yerini açıklayan anahtar kriterler. Oyuncularından yedisi €100 milyondan daha fazla tahmini transfer değerine sahip: Kevin de Bruyne, Leroy Sané, Raheem Sterling, Gabriel Jesus, Ederson Moraes, Bernardo Silva ve Sergio Agüero.

Ortalama tahmini transfer değeri €10 milyondan fazla olan 31 takımın arasında Premier Lig'den dokuz takım, Serie A'dan sekiz, La Liga'dan altı ve hem Bundesliga hem de Ligue 1'dan dörder takım yer alıyor. En düşük değere sahip Premier Lig takımı, West Bromwich Albion,  98 takım arasında 55. sırada. Ayrıca bu, İngiltere'nin en üst liginin ekonomik üstünlüğünü yansıtıyor.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2017/226/en/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder