2 Haziran 2018 Cumartesi

Haftalık Posta Sayı 229

Üretkenlik indeksi: 5-büyük lig için sezonun sanal listeleri


Beş büyük lig sona erdi. Sayı 229, her takımın elde ettiği dereceyi üretkenlik indeksine dayanan bir sanal sıralamayla mukayese ediyor. Sanal sıralama üç anahtar performans göstergesini göz önüne alıyor (InStat verilerine göre): ceza sahası içinden yenen goller ile çekilen şutlara ilaveten topa sahip olma oranı.

Beş şampiyondan üçü aynı zamanda en üretken takım: Bayern Munich (Bundesliga kulüp ortalamasına göre +94%), Paris St-Germain (+84%) ve Manchester City (+82%). İspanya'da, ligi üçüncü sırada tamamlayan Real Madrid (+61%) Barcelona'dan daha yüksek üretkenliğe sahip (+52%). İtalya'da, ikinci Napoli (+59%) Juventus'u geçiyor (+38%).

Lig başına, gerçek puan durumundaki sıra ile sahaya yansıyan üretkenlik arasındaki en olumlu aralık Burnley (+11), Villarreal (+7), Amiens (+7), Hertha Berlin (+6) ve Chievo (+5) takımlarında ölçüldü. En olumsuz farklar ise Southampton (-10), Athletic Club (-11), Caien (-5), Hamburger (-6) ve Benevento (-6) takımlarında kaydedildi. Diğer Avrupa liglerine ait analizler CIES Futbol Gözlemevi'nin Twitter hesabında yayınlandı.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2017/229/en/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder