30 Nisan 2018 Pazartesi

Haftalık Posta Sayı 224

Kontratı biten en iyi oyuncular: Reina zirvede


Sayı 224, kontratı sezon sonunda bitecek olan, en iyi performans gösteren 5-büyük lig oyuncularını sunar. Pepe Reina birinci sırada yer alırken diğer iki kaleci (Vicente Guaita ve Gianluigi Buffon) yanı sıra Arjen Robben'i de geçiyor. Mevcut sezonda yerel liglerde en az 1.000 dakika oynamış futbolcular sıralamalara dahil edilmiştir.

Kaleci pozisyonu dışındaki oyuncular için, CIES Futbol Gözlemevi performans indeksi, üretkenlik ve verimliliği oyunun altı farklı alanında ele alıyor: "rigour - dikkat", "recovery - topu geri alma", "distribution - top dağıtımı", "take on - insiyatif kullanmak", "şans yaratma - chance creation" ve "şut atma - shooting". Kaleciler için, yenilen gol başına dakika yanı sıra kurtarış sayısı ve oranını içeriyor. Oynanan maçlarda elde edilen skorlar ayrıca gözetilen bir katsayıdır.

Top 50 listesinde milli forma giyen nispeten genç bir çok oyuncu yer alıyor: Emre Can (Liverpool), Jack Wilshere (Arsenal), Leon Goretzka ile Max Meyer (Schalke 04), Sanjin Prcić (Stade Rennais) ve Stefan de Vrij (Lazio). Daha önceden Bayern Munich'e imza atan Leon Goretzka gibi, tüm bu oyuncuların çoğu muhtemelen prestijli takımlarda bol sıfırlı anlaşmalara imza atacak.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2017/224/en/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder