6 Nisan 2018 Cuma

Haftalık Posta Sayı 220

Son üç ayın en iyi 5-büyük lig oyuncuları


Sayı 220, son üç ay zarfında 5-büyük ligden yerel lig maçlarında en iyi performans gösteren oyuncuları sunar. Futbolcular CIES Futbol Gözlemevi tarafından oyuncuların teknik performansını ölçmek amacıyla geliştirilen  özel yaklaşıma göre sıraya alındı. Sekiz maçta en azından 45 dakika oynamış oyuncular dikkate alınmıştır.

CIES Futbol metodolojisi oyunun altı farklı alanında oyuncu performanslarını ele alıyor: "rigour - dikkat" (fiziksel kuvvet ve zamanlama), "recovery - topu geri alma" (pozisyon bilgisi ve taktiksel zeka), "distribution-top dağıtımı" (oyun görüşü ve teknik), "take on-insiyatif kullanmak" (patlayıcılık ve risk almak), "chance creation" (karar alma ve çabuk yerine getirme) ve "shooting" (isabetlilik ve soğukkanlılık). Buna ek olarak, en azından 45 dakika süre ile forma giydiği kulübün aldığı sonuçlar da gözetilen bir katsayıdır.

Kendi pozisyonlarında aşağıdaki oyuncular ilk sırada yer alıyorlar: Hugo Lloris (kaleciler), Kalidou Koulibaly (stoperler), Mário Rui (kanat bekleri), Toni Kroos (defansif orta sahalar), Christian Eriksen (box-to-box orta sahalar), Lionel Messi (kanatlar) and Cristiano Ronaldo (forvetler).Bu widget ile farklı zaman dilimlerindeki sıralamaları görebilirsiniz.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2017/220/en/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder