25 Nisan 2018 Çarşamba

Haftalık Posta Sayı 223

Sadık oyuncular: Buffon ilk sırada


Gianluigi Buffon, sözleşmeli olduğu kulüpte en uzun süredir bulunan 5-büyük lig oyuncuları listesinde ilk sırada yer alıyor. Efsanevi İtalyan kaleci 17 sezondur Juventus forması giyiyor. İkinci sıradaki, Sergio Pellissier'den (Chievo) altı ay ve Andrés Iniesta (Barcelona) ile Roman Weidenfeller'den (Borussia Dortmund) bir yıl daha fazla takımında kalmış. Top 110 listesini, 223. Sayıda bulabilirsiniz.

Toplamda, 61 futbolcu mevcut kulübünde en az on sezon boyunca forma giydi. Bunların arasında birçok diğer efsane isim yer alıyor: Lionel Messi (14 sezon Barcelona as takım kadrosunda), Giorgio Chiellini (13, Juventus), Sergio Ramos (13, Real Madrid), Michael Carrick (12, Manchester United), Marcelo (11.5, Real Madrid), Franck Ribéry (11, Bayern Munich), Marek Hamšík (11, Napoli), Fernando Torres (10, Atlético Madrid) ve Cristiano Ronaldo (9, Real Madrid).

Beş kulüp bünyesinde, en sadık kadro üyesi dört sezondur kadro içerisinde yer alıyor: Fiorentina (Badelj), Crotone (Martella), Getafe (Guaita), Nice (Mendy, Pléa ve Pouplin) yanı sıra Caen (Vercoutre, Féret, da Silva ve Bazile).

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2017/223/en/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder