28 Şubat 2018 Çarşamba

Haftalık Posta Sayı 216

En iyi top sürenler: Neymar ve Messi'nin önünde Hazardyer alıyor


Sayı 216, OptaPro verisi kullanarak 5-büyük lig oyuncularının top sürme yeteneklerini analiz ediyor. Dribling indeksi 90 dakika boyunca ortalama yapılan dribling ile başarılı olanların ortalamasının çarpılmasıyla hesaplanıyor. Bu, bizim nitelik ve nicelik bakımından driblingleri göz önüne almamıza yardımcı oluyor. Üç oyuncu bu alanda kendilerini açıkça belli ediyor: Eden Hazard, Neymar ve Lionel Messi.

Yerel ligdeki 90 dakika başına yarışmayı Neymar açık arayla kazanırken, Hazard daha yüksek teşebbüs edilen dribling ortalaması elde ediyor: 75%'e 62%. Messi’nin başarı oranı da 62%. İlk 100'de yer alanlar arasında en yüksek başarılı dribling oranına sahip isimler orta saha oyuncuları: Mousa Dembélé, Mario Lemina, Julian Draxler, vb. Bu tespit, top sürmeye savunmalarına yakın yerden başladıklarını gösteriyor.

Fransa'da yetişmiş oyuncular listede fazlasıyla temsil ediliyorlar: ilk 15 sırada 9 oyuncu. Bu, Fransız altyapı sisteminin mükemmelliyetini ve yetenekli oyuncu yetiştirme hünerini açıklıyor. Beş büyük ligde oynamasına rağmen diğer ülkelerde yetişmiş üst sıradaki futbolcular Isco (16.), Zaha, Loftus-Cheek ve Draxler (19.) ile D’Alessandro (38.). Tüm 5-büyük lig oyuncularının teknik profillerine buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder