26 Şubat 2018 Pazartesi

Haftalık Posta Sayı 215

En çok gelecek vaadedenler: Top 50 listesi


Son iki yıl boyunca, 22 Avrupa ülkesinden U20 oyuncuları tarafından kazanılan yerel lig deneyimini analiz eden CIES en iyi kariyer şansına sahip olan gençleri saptamayı amaçlıyor. Her futbolcu tarafından sahada kalınan dakika, lig seviyeleri ve sözleşmeli olduğu kulübün aldığı sonuçlara göre ağırlıklandırıldı. Sayı 215 en yüksek deneyim kazancına sahip 50 oyuncuyu sunar.

Beş yıldızlı gençler kategorisi, kendisini Avrupa'nın en iyi takımlarında ispat edebilecek on oyuncuyu içeriyor. İlk üçte Gianluigi Donnarumma, Alban Lafont ve Kylian Mbappé'yi görüyoruz. Onsekiz oyuncu dört yıldızlı kategoride kendisine yer buluyor. Bu oyuncuların tümü büyük olasılıkla kariyerlerinin büyük çoğunluğunu Avrupanın başlıca liglerinde geçirecek. Üç-yıldızlı geleceği parlak gençler ise futbol piramitinin üst katları ulaşmak ve orada kalmak için elverişli durumda.

Deneyim kazanımı metodolojisi, farklı liglerde oynayan özel yetenekleri tarafsız biçimde kıyaslayabilmek için CIES araştırma ekibi tarafından özellikle geliştirildi. Scouting bakış açısıyla ele alındığında kullanışlı olacaktır. Geçen sezonun sıralamasına buradan ulaşabilirsiniz. Şubat ayının Aylık Postası Avrupa'daki yaş ve başarı arasındaki bağlantıyı inceliyor.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2017/215/en/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder