10 Şubat 2018 Cumartesi

Haftalık Posta Sayı 213

Eşsiz CIES Futbol Gözlemevi transfer piyasası analizi


Sayı 213, Ocak ayındaki transfer döneminde 5-büyük ligdeki kulüpler tarafından tamamlanan transferleri analiz ediyor.  Tarihte ilk kez toplam tahmin edilen harcama tutarı bir milyar Euro üzerinde gerçekleşti. Transfer harcamaları, 2017 yılında ölçülen bir önceki rekora göre 36% oranında artış gösterdi. Premier Lig'de harcanan tutar, 5-büyük ligin tümünde ödenen meblağların 51%'ine denk geliyor.

2010'dan beri Premier Lig takımları kış transfer dönemlerini, gerçekleştirilen transferler nihayetinde daima negatif bilanço ile kapadı. Philippe Coutinho ve Diego Costa'nın İngiltere'den İspanya'ya pahalı transferlerine rağmen 2018'deki net bakiye -€113 M olarak gerçekleşti. Bu iki transfer La Liga takımlarında gözlemlenen rekor gelir gider farkını çoğunlukla açıklıyor. Diğer üç büyük Avrupa liginin tahmini bilançoları pozitif tarafta: +€48 M Serie A, +€33 M Bundesliga ve +€14 M Ligue 1.

Bir kez daha CIES Futbol Gözlemevi algoritması ile kulüpler tarafından ödenen ücretler arasında yüksek bir korelasyon ölçüldü (75%). Bununla beraber, transferlerin büyük çoğunluğu tahmin edilenin üzerinde sonuçlandı. Bu futbolcuların transfer piyasasında süren enflasyon eğilimini doğruluyor.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2017/213/en/





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder