19 Mayıs 2019 Pazar

Haftalık Posta Sayı 262

Üretme şampiyonları: Napoli, Olympiacos, Leeds ve başka kim olabilir?


Sayı 262, sahadaki üretimlerine göre almaları gereken puanlar yönünden her ligin en iyi ve en kötü üç takımını sunar. Varsayılan puanlar çekilen ve rakibin çekmesine izin verilen (hem kaleyi bulan hem de ceza sahası içerisinden) şutlar yanı sıra topa sahip olma oranını içeren bir istatistiksel modele göre tasarlanmıştır.

Seçilen göstergelere göre, Napoli ve Atalanta, Serie A şampiyonu Juventus'tan daha fazla puan almalıydı. Diğer yandan, Massimiliano Allegri’nin oyuncuları daha verimliydi. Yunan üst liginde, hem Olympiacos hem de AEK Atina şampiyon PAOK'tan daha büyük saha üretimine sahipti. Marcelo Bielsa’nın çalıştırdığı Leeds United Championship'te üretim sıralamasının zirvesinde.

Saha üretimine göre, Lucien Favre’nin Borussia Dortmund'u Bundesliga'da Bayern Munich, RB Leipzig ve Bayer Leverkusen'in arkasında dördüncü sırada olmalıydı. Ruhr takımı bunu kanıtlarcasına özellikle verimliydi. Türkiye'de, İstanbul Başakşehir aslında Beşiktaş ve Galatasaray'ı  gerisinde bırakıyor. Daha fazla bilgiye InStat verileriyle güçlendirilen CIES Football Observatory Performans Atlas'ından ulaşılabilir.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/262/en/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder