1 Haziran 2019 Cumartesi

Haftalık Posta Sayı 263

Pasların uzunluğu: en iyiler kısayı beğeniyor


Sayı 263, Avrupa'nın 35 yerel liginden takımlar tarafından kullanılan pasların ortalama uzunluğunu inceliyor. Çalışma oyun tarzlarındaki farklılıkların altını çiziyor. En uzun ve en kısa pası yapan takımlar arasında hemen hemen 8 metre fark bulunuyor: Rotherham United (23,42m) ve Paris St-Germain (15,85m).

Şampiyonlar Ligi yarı finaline çıkan FC Barcelona (2.) ve AFC Ajax (5.) yanı sıra Avrupa Ligi finalisti Chelsea FC (4.) gibi en iyi 25 takım arasından çoğu rekabetçi takım kısa pasları tercih ediyor.  Uzun pasları kullanan takımların büyük çoğunluğu kendi liglerinin sıralamasında aşağı taraftalar. Getafe CF bu kuralın istisnası olan bir takım.

Her lig için yapılan analiz ayrıca  oyuna yaklaşım kapsamında kültürel farklılıkların devamlılığını ortaya çıkarıyor. İskoç Premier League (21,08m) ve İngiliz Championship (20,58m) ortalama en uzun pasları icra ediyorlar. Tablonun aksi tarafında, Fransız Ligue 1 ve Fin Veikkausliiga (her ikisinde 18,89m) karşımıza çıkıyor. Veriler InStat'tan alınmıştır.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/263/en/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder