8 Mayıs 2019 Çarşamba

Haftalık Posta Sayı 260

RB Leipzig futbolcularıyla en genç yaşındayken sözleşme imzalıyor


Sayı 260, 24 üst düzey Avrupa liginde mevcut sezon boyunca sahaya sürülen oyuncuların bağlı olduğu kulüplerle sözleşme imzaladığı yaşı analiz ediyor. Akademi oyuncularına araştırma örneğinde yer verilmemiştir. RB Leipzig futbolcularını en genç yaşındayken transfer ederken (ortalama 21,43 yaşındayken), MKE Ankaragücü en yaşlı haliyle (29,28 yaş) sözleşme imzalıyor.

5-büyük lig seviyesinde, kadroya katma yaşındaki en düşük ikinci ve üçüncü değerler genç yeteneklere imza attırmaya odaklanan transfer stratejisine sahip diğer iki takımda kaydedildi: Real Madrid (ortalama 21,95 yaşında) ve Olympique Lyonnais (22,64 yaş). Pek çok rekabetçi ekip sıralamanın ilk 20 sırasında kendine yer buluyor. Tablonun diğer tarafında ise Parma yer alıyor (27,35 yaş).

CSKA Moskova gözlemlenen diğer 19 Avrupa liginden kadrosuna en genç yaşta imza attıran kulüp: ortalama 21,9 yaş. Rus ekibi mevcut sezon süresince şimdiye kadar yerel lig maçlarında en genç futbolculara forma veren ekibi geride bırakıyor: FC Nordsjælland (Demographic Atlas'a göz atabilirsiniz). Üçüncü sıradaki RB Salzburg, beş Hollanda ve iki Belçika takımının önünde yer alıyor.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/260/en/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder