17 Nisan 2019 Çarşamba

Haftalık Posta Sayı 259

Defansif hava mücadelesi: Marcelo Maguire ve van Dijk'in önünde


Marcelo Guedes (Olympique Lyonnais) bu sezon yerel lig maçlarında en yüksek hava topu mücadelesi kazanma oranına sahip 5-büyük lig oyuncularının ilk sırasında: 159'da 136 (85,5%). Brezilyalı üç Premier League oyuncusunu geride bırakıyor: Harry Maguire, Virgil van Dijk ve Shane Duffy. 5-büyük lig ve diğer 26 Avrupa liginin ilk 50 listelerine Sayı 259 ile ulaşabilirsiniz.

Geriye kalan 5-büyük ligler için en üst sıradaki oyuncular Dimitris Siovas (CD Leganés), -37 yaşındaki- Bruno Alves (Parma) ve Mats Hummels (Bayern). Top 50 listesinde üç dünya şampiyonu yer alıyor: İspanyol Gerard Piqué ve Sergio Ramos yanı sıra Fransız Raphaël Varane. InStat tarafından sağlanan istatistiklere göre yalnızca en az 80 mücadelesi olan oyuncular analize dahil edilmiştir.

Heart of Midlothian’lı stoper Christophe Berra gözlemlenen diğer 26 ligdeki oyuncular tablosunun zirvesinde. İskoçyalı 268 defansif hava mücadelesinden 233'ünü kazanmış: 86.9%. Üç stoper onu arkasından takip ediyor: Felipe Augusto (FC Porto), Jake Cooper (Millwall) ve Fransız Ligue 2 ekibi Clermont Foot kaptanı Julien Laporte. En yüksek sıradaki kanat beki Hollandalı milli oyuncu Denzel Dumfries (PSV Eindhoven).

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/259/en/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder