27 Ekim 2018 Cumartesi

Haftalık Posta Sayı 237

Neymar 5-büyük ligin en değerli oyuncusu (MVP)


CIES Futbol Gözlemevi, önde gelen veri firması OptaPro tarafından üretilen istatistikleri kullanarak oyuncuları değerlendirmek için özel bir yaklaşım geliştirdi. Sayı 237, yerel liglerde oynanan son 1.000 dakika kapsamında en yüksek puanlara sahip 5-büyük lig oyuncularını sunar.

Aymeric Laporte  "rigour - dikkat" (ikili mücadele) alanında en önde yer alırken, Étienne Capoue "recovery - topu geri alma" (önleme) alanının ilk sırasında yer alıyor. Jorginho "distribution - top dağıtımı"nda ve Cristiano Ronaldo şut atmada en yüksek puana sahipler. Neymar iki farklı tablonun zirvesinde: "take on - inisiyatif kullanma" (top sürme) ve "chance creation" (asist yapma). CIES Futbol Gözlemevi yaklaşımına göre, Brezilyalı yıldız ayrıca, söz konusu zaman diliminde 5-büyük ligin  MVP'si durumunda.

Yerel liglerde mevcut sezonda 450 dakikadan daha az süre alan oyunculara ait tabloların ilk sıralarında Nicolás Otamendi (rigour), Milan Badelj (recovery), Marco Verratti (distribution), Douglas Costa (take on), Kevin de Bruyne (chance creation ve MVP) yanı sıra Konstantinos Mitroglou (shooting) kendilerine yer buluyor. Daha fazla veriye profile comparator'dan ulaşılabilir.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/237/en/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder