4 Ekim 2018 Perşembe

Haftalık Posta Sayı 235

Nordsjælland Avrupa'nın en genç takımı, Fiorentina da 5-büyüklerin


Sayı 235, içinde bulunduğumuz sezon dahilinde (veya yaz ligleri için 1 Temmuz sonrası) yerel lig maçlarında en genç ve en yaşlı kadroları sahaya süren takımlara dikkat çekiyor . 5-büyük lig seviyesinde uçlardaki değerler iki İtalyan takımında kaydedildi: Fiorentina (23,79 yaş) ve Chievo (29,53 yaş).

Danimarka temsilcisi Nordsjaelland gözlemlenen en üst düzey 31 Avrupa ligi içerisinde en genç kadroyu sahaya çıkardı: ortalama 21,36 yaş. En genç ligin analiz edildiği, Hırvatistan'dan iki kulüp ikinci ve üçüncü sıraya yerleşti: NK Rudeš ve NK Istra 1961. Dört Türk ve üç Güney Kıbrıs takımı sahaya sürülen en yaşlı kadroları barındıran on kulüp arasında yer alıyor.  Avrupa ligine katılan Apollon Limassol'da en yüksek değer kaydedildi (30,93 yaş).

İncelenen 31 en üst düzey ligden tüm takımlara ait verilere eşsiz CIES Futbol Gözlemevi Demographic Atlas'ından ulaşılabilir. Bu yegane araç ayrıca kulüp tarafından yetiştirilme, yabancılar, kulüpteki süre, en çok sahada kalma ve boy uzunluğu gibi rakamları gösteriyor. Keyfini çıkarın!

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/235/en/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder