2 Ekim 2018 Salı

Haftalık Posta Sayı 234

Bir şut için (gereken) dakikalar: Avrupa sıralaması


Sayı 234, Avrupa çapında kulüpleri çekilen şut başına dakika sayısına göre sıralıyor. Beş büyük Avrupa liginde ilk sırada yer alan takımlar: Manchester City, Juventus, Olympique Lyonnais, Barcelona ve Bayern Munich. Slavia Praha 5-büyükler dışındaki listenin ilk sırasında.

Sezon dahilinde, Manchester City oyuncuları şut çekebilmek için sadece 4'02'' süreye ihtiyaç duydu. Tablonun aksi tarafında, Huddersfield Town Premier League'in şut için en çok dakikaya ihtiyaç duyan takımı oldu : 12'08''. Gözden geçirilen 35 ligin en yüksek rakamı Hamilton Academical (İskoçya) takımında kaydedildi: 18'12''.

Aynı ligde yer alan takımlar arasında en büyük fark Yunanistan'da gözlemlendi:  5'00'' Olympiacos'ta kaydedilirken, bu süre Panetolikos takımında 18'07'' olarak ölçümlendi . 5-büyük lig ve İngiltere Championship için veriler OptaPro'dan ve kalan diğer ligler için veriler InStat'tan temin edildi. Daha detaylı bilgi Twitter'dan (@CIES_Football) veya football.observatory@cies.ch adresinden elde edilebilir.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/234/en/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder