22 Haziran 2018 Cuma

Haftalık Posta Sayı 231

Dünya Kupası kadroları: Fransa transfer değeri tablosunda ilk sırada


Haftalık Postanın bu sayısı, 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılan takımları CIES Futbol Gözlemevi algoritmasının tahminlerinden yola çıkarak, kadrolarının transfer değerlerine göre sıralıyor. En üst üç basamakta Fransa (€1.41 milyar), İngiltere (€1.39 milyar) ve Brezilya (€1.27 milyar) yer alıyor.

Değer tahminleri oyuncuları almak isteyecek kulüplerin ödemesi gereken uygun fiyatları işaret ediyor. Hem futbolcuların kendilerinin hem de sözleşmeli oldukları kulüplerinin sportif performansı  algoritmaya dahil edilmiştir. Ek olarak yaş ve kontrat süresi gibi diğer değişkenler, araştırma notunda detaylı olarak incelenebilir, göz önünde tutulmuştur.

Dünya Kupası'na katılan tüm oyuncuların tahmini değeri €12,6 milyar. Tablonun alt tarafında, neredeyse hiçbir oyuncusu büyük liglerde forma giymeyen oyunculardan kurulu Avrupa'da yer almayan üç ülke var: Panama, Suudi Arabistan ve İran. Dünya Kupası, birkaçının en zengin futbol ülkelerindeki takımlar tarafından fark edilmesine imkan tanıyacaktır. 5-büyük ligin tüm oyuncularının transfer değerlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2017/231/en/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder