15 Eylül 2018 Cumartesi

Haftalık Posta Sayı 232

Ödemesi yapılan transferlerin gelir kontrolü: Courtois en iyi alım


2018/19 sezonunun ilk CIES Futbol Gözlemevi haftalık postası, son yaz dönemi boyunca yapılan transferleri ekonomik bakış açısından değerlendiriyor. Thibaut Courtois'nın tahmini makul fiyattan hayli düşük bir meblağa (-€23 M) Real Madrid'e gittiğine dikkat çekiyor. Aksine, Chelsea FC onun yerini doldurmak için tahmin edilenden fazla ödeme yaptı: Kepa Arrizabalaga (+€45 M).

Makul fiyat, transfer öncesi en muhtemel alıcının tahmini fiyatı ile güncel transfer değeri arasındaki ortalamaya tekabül ediyor. Her iki değer eşsiz CIES Futbol Gözlemevi algoritması kullanılarak hesaplandı. Tahmin edilen bonservis bedelleri ile yaz döneminde 5-büyük lig takımları tarafından bildirilen bonservis bedelleri arasındaki korelasyon 75%'idi.

Thibaut Courtois yanı sıra Rodri Hernández, Bryan Cristante, Fabinho Tavares ve Clément Lenglet, cazip işler yapan kulüp perspektifinden, en karlı beş transfer faaliyeti idi. Rodri ve Lenglet için, serbest kalma maddesinin varlığı onlara imza attıracak takımlara elverişli bedelle kadrolarına katma imkanı tanıdı. CIES Futbol Gözlemevi analizi Kepa Arrizabalaga'da olduğu gibi, Riyad Mahrez, Thilo Kehrer, Yerry Mina ve Alex Meret için eski takımlarının çok iyi pazarlık yaptığını göz önüne seriyor.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/232/en/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder