24 Ocak 2018 Çarşamba

Haftalık Posta Sayı 211

Manchester City yabancı futbolcu transferi tablosunda ilk sırada


Sayı 211, beş başlıca Avrupa liginden takımları yabancı kulüplerden imza attırdığı oyuncuların oranına göre sıralıyor. Manchester City, 22 kişilik kadrosundan  şimdiye kadar sahaya sürdüğü 17 uluslararası oyuncu ile ilk sırada yer alıyor (77.3%). Tablonun aksi istikametinde Athletic Club Bilbao var(23 kişilik kadrodan bir oyuncu, Aymeric Laporte).

Yurtdışından transfer edilen oyuncuların oranı üçte ikinin üzerinde olan diğer altı kulüp: Chelsea, Lazio, Sevilla, Leipzig, Paris St-Germain ve Udinese. Toplamda 29 takım şimdiye kadar sahaya sürdüğü futbolcularının en azından yarısını yurtdışından almış. Premier Lig, kadrosunu yurtdışından ithal edenler arasında fazlasıyla temsil ediliyor. Burnley (9.1%) ve Bournemouth (9.5%) istisnalar olarak kaide bozuyor.

Genel olarak, üst sıralara oynayan takımlar, daha az rekabetçi takımlara göre daha yüksek oranlarla oyuncularını yurtdışınnda transfer ediyor.Yine de bu hiç değişmeyen bir durum değil. Liverpool, Juventus, Real Madrid, Napoli, Manchester United, Barcelona ve Tottenham takımlarının tümü mevcut kadrolarının yarısından azını yurtdışından almış.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2017/211/en/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder