9 Ocak 2018 Salı

Haftalık Posta Sayı 209

Transfer Değerleri: Neymar, Messi ve Kane zirvede 


Her Ocak ayında yaptığımız gibi, CIES Futbol Gözlemevi beş büyük Avrupa ligindeki oyuncuların transfer değerlerini hesapladı. Değerlendirmede yaş, mevki, kontrat süresi, performans, milli takım vb. anahtar ölçütler göz önüne alındı. Neymar, (€213m) Lionel Messi (€202m) ve Harry Kane'nin (€195m) önünde ilk sırada yer alıyor

Premier League'den beş oyuncu ilk on sırada yer alıyor: Harry Kane (2.), Dele Alli (6.), Kevin de Bruyne (7.), Romelu Lukaku (8.) ve Paul Pogba (10.). Bununla beraber, kaleciler ve defanslar için en yüksek tahmini değerler iki FC Barcelona oyuncusu tarafından kaydediliyor: Marc-André ter Stegen (€96m) ve Samuel Umtiti (€101m). Paulo Dybala (€175m) Serie A sıralamasında başı çekerken,  Robert Lewandowski (€107m) Bundesliga oyuncuları arasında en yüksek değere sahip.

Araştırma notu, bu tahminler için kullanılan bilimsel metodolojiyi detaylandırıyor.CIES Futbol Gözlemevi internet sitesindeki değerler modülü tüm 5-büyük lig oyuncuları için değerleri görüşlerinize sunar.Bu transfer widget kullanılarak karşılaştırma bakışaçısıyla eğilimler izlenebilir. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder