30 Haziran 2017 Cuma

Turnover*: Chelsea Manchester United'a karşı (Sayı: 191)

*Turnover: Futbolcu değişim hızı/oranı

Sayı 191, 27 üst seviye Avrupa liglerinden kulüplerin 2016/17 sezonu yerel lig maçlarında izlenen turnover stratejilerini takdim eder. Chelsea FC en çok görev alan 11 oyuncusu tarafından alınan dakikalar oranında en yüksek orana sahip: 85,5%. Bunun aksine, Manchester United en az turnover oranına sahip 50 kulüp arasında yer alıyor.

Şampiyonlar Ligi'ne katılan çoğu takım, en yüksek oranlı dakikayla en çok sahaya sürülen 11 futbolcuya sahip 50 kulüp arasında yer alıyor: Tottenham, Napoli, Sporting Clube de Portugal, Monaco ve Atlético Madrid. Avrupa Ligi finalisti Ajax ta listede yer buluyor. Bu sonuç, yüksek turnover oranına katlanmadan hem yerel hem de Avrupa kupalarında başarılı olmanın mümkün olduğunu gösteriyor.

Diğer yandan Manchester United tamamen farklı bir strateji benimsedi. José Mourinho’nun takımı, gözlemlenen 27 lig içerisinde ilk 11'de en çok görev alan futbolcular tarafından sahada kaldıkları dakikalar oranında en düşük orana sahip 50 takım arasında yer alıyor: 62.8%. Bu, seçilen maç kadrolarındaki alışılmadık yüksek düzeyi yansıtıyor. Gelecekte sürdürülebilir biçimde sonuçların düzelmesi için daha fazla istikrar muhtemelen gerekecektir.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2016/191/en/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder