6 Haziran 2017 Salı

En iyi 5-büyük lig oyuncuları: CIES Futbol Gözlemevi sıralaması (Sayı:188)

Sayı 188, 2016/17 sezonun 5-büyük liginin en iyi oyuncularını sunar. Sıralama, CIES Futbol Gözlemevi'nin tarafsız ve karşılaştırabilir ana prensibine göre özenle meydana getirilmiştir. Lionel Messi kanat oyuncuları tablosunda Cristiano Ronaldo'yu arkasında bırakıyor.

Üç Bayern Munich oyuncusu kendi pozisyonlarında listede ilk sırada: Manuel Neuer kaleciler arasında, Javi Martínez stoperler arasında (takım arkadaşı Mats Hummels'in önünde) ve Thiago Alcântara defansif orta sahalar arasında. Sadece yerel liglerde en azından 2.000 dakika oynayan futbolcular analize konu edilmiştir.

Alex Sandro ve Marcelo (kanat bekleri), Kevin de Bruyne (ofansif orta sahalar), Lionel Messi (kanatlar) ve Dries Mertens (forvetler) diğer pozisyonlarda birinci durumda. de Bruyne ve Marcelo dışında, tüm bu oyuncular CIES Futbol Gözlemevi’nin sezonun 4-3-3 düzeninde en iyi XI'inde yer alıyorlar. Onlara Bruno Peres (sağ bek), Paul Pogba ve Naby Keita (box-to-box orta saha) yanı sıra Cristiano Ronaldo (sol kanat) eşlik ediyorlar.

Twitter hesabımızı takip ederek her 5-büyük lig için oluşturduğumuz en iyi XI'leri bulabilirsiniz.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2016/188/en/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder