2 Haziran 2017 Cuma

Büyük şansların önemi... veya etkisizliği (Sayı:187)

Büyük şansları hem yaratma hem de dönüştürme kabiliyeti başarı için anahtar bir rol oynuyor. Diğer yandan Sayı 187, beş-büyük ligden dördünde üst sıralarda yer alan takımların, elde edilebilir kesin fırsatlar olmadan gol atma kabiliyetlerinin yüksek olması ile onları takip eden takımlardan ayrıştığını belirtiyor.

Rome (26), Paris St-Germain (25), Tottenham (34) ve RB Leipzig (25) önemli bir şekilde büyük şansların mümkün olmadığı durumlarda, Juventus (37), Monaco (36), Chelsea (41) ve Bayern Munich (40) ile kıyaslandığında daha az gol kaydetti. 5-büyük Avrupa liginde, gol atabilmek için en çok kesin fırsatı yaratan takımların sıralaması: PSG, Barcelona, Rome, Borussia Dortmund ve Manchester City.

Anahtar soru, bu şekilde neden bazı takımların büyük şansı olmadan daha fazla gol attığıdır. Bu seviyede, şans kesinlikle etkili oluyor. Bununla beraber büyük kazanma arzusu galiba göz önüne alınmalı. Ek olarak, en iyi defans yapma şekli atak yapmak tan geçiyorsa kupa kazanmak için defansif takım çalışmasının önemini unutmamalıyız.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2016/187/en/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder