22 Haziran 2022 Çarşamba

Haftalık Posta Sayı 376

En yüksek transfer değerleri: 5-büyük ligden U23 çaylakları

2010'dan beri transferlerin ekonomik değerleme alanında öncülük eden, CIES Futbol Gözlemevi profesyonel futbol oyuncuları için piyasa değerini tahmin etmek amacıyla istatiksel bir metot geliştiriyor. Sayı 376, henüz 23. yaşına girmemiş ve geçtiğimiz sezonda 5-büyük ligde ilk kez forma giymiş 50 futbolcu için tahmini transfer değeri en yüksek olanları sunar.

Joško Gvardiol €96,2M'luk tahmini değeri ile listenin ilk sırasında. Yalnız 20 yaşında olsa da, stoper oyuncusu hem RB Leipzig hem de Hırvatistan defansının değişmez parçası haline geldi. Başka bir takıma transfer olursa, bir defans için ödenen en yüksek bonservis rekorunu kırabilir. Gvardiol’un RB Leipzig'deki takım arkadaşı Dominik Szoboszlai ve FC Barcelona’nın harika genci Pablo Gavi 5-büyük ligin en pahalı U23 çaylakları podyumunu tamamlıyor.

Futbol oyuncularının transfer ücretleri ve değerlerini tahmin etmek amacıyla CIES araştırma takımı tarafından kullanılan metot ve değişkenler hakkında daha fazla bilgilenmek için lütfen hakemli, erişime açık dergi Economies'de yeni yayımlanmış bilimsel belgeye başvurunuz. Tüm 5-büyük lig oyuncuları için tahmini bonservis aralıklarına sitemizden bedelsiz ulaşılabilirsiniz. 

Kaynak: https://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2021/wp376/en/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder