13 Haziran 2022 Pazartesi

Haftalık Posta Sayı 375

En iyi oynayan gençler: Bukayo Saka zirvede

Sayı 375, oyuncuların performansını takım arkadaşlarına, formasını giydiği takımın sportif düzeyi yanı sıra rakipleriyle karşılaştırarak göz önüne alan yepyeni bir yaklaşıma göre 32 Avrupa liginden en iyi performans gösteren ilk 100 U21 oyuncusunu sunar (kaleciler hariç). Bukayo Saka (Arsenal), Mason Greenwood (Manchester United) ve Patrick Wimmer (Arminia Bielefeld) ilk üç sırada yer alıyor.

Listelenen tüm oyuncular için, çalışma yalnızca onların saha içi pozisyonunu değil, aynı zamanda on beş teknik profil sınıfına göre takım içerisindeki görevlerini de gösteriyor. 74. CIES Futbol Gözlemevi Aylık Raporunda detayları bulunan oyunun sekiz farklı alanını (havadan savunma, yerden savunma, top kazanma, top dağıtımı, birebir, gol şansı yaratımı, havadan hücum ve şut) kapsayan, ortağımız InStat tarafından verileri biriktirilen on bir oyun göstergesine dayanılarak söz konusu sınıflandırma oluşturulmuştur.

Örneğin Bukayo Saka, özellikle “birebir” ve “gol şansı yaratma” alanlarında faal oyuncuları tanımlayan, “gizlice sızma yaratıcısı” kategorisinin bir parçası. Mason Greenwood “gizlice sokulup şut atan” profiline (“şut atma ve birebir”) sahipken, Patrick Wimmer “şut yaratıcısı”na (şut atma ve şans yaratma) sahip. 26 ligden oyuncu ve 14 teknik profil top 100 listesinde yer alıyor, Ligue 1 (14 oyuncu) ve “gizlice sızma yaratıcısı” (24 oyuncu) en fazla sayı ile temsil edilmiş.

Kaynak: https://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2021/wp375/en/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder