1 Kasım 2021 Pazartesi

Haftalık Posta Sayı 307

Eşsiz kadro değişimi dünya sıralaması açıklandı

Sayı 307, 01.10.2019 tarihinden bu yana en az 27 yerel lig maçı oynamış kulüpleri sahaya sürdükleri oyuncu sayısına göre sıralıyor. Çalışılan örnek dünya çapında en üst veya ikinci ligden 1.014 takımdan oluşuyor. Brezilya kulübü Avaí FC kullandığı 59 oyuncu ile tablonun en üst sırasında yer alırken, -37 oyuncu daha az kullanan- en az futbolcuyu sahaya süren iki takım Halmstad (İsveç) ve Wellington Phoenix (Yeni Zelanda) oluyor.

Beş İngiliz kulübü en dengeli 20 takım listesinde kendisine yer buluyor: Burnley, Liverpool, Southampton, Brighton & Hove Albion ve West Bromwich Albion. Listenin en üst 20 sırasında 5-büyük ligden 2 takım daha yer alıyor: Olympique Marseille ve Bayer Leverkusen. Diğer taraftan, geçen yıl sahaya sürdüğü 42 futbolcuyla, Genoa başlıca 5 Avrupa liginden en büyük kadro değişimine sahip takım olarak St-Etienne’nin (40) önünde yer alıyor.

Brezilya kulüpleri en fazla oyuncu kullananlar arasında fazlasıyla ülkelerini temsil ediyor. Aralarından 13 tanesi geçtiğimiz yıl en az 50 futbolcuyu sahaya sürmüş. Bilhassa Sırbistan ve Ukrayna’dan, çoğu Doğu Avrupa takımı yine istikrarsız durumdalar. Buna karşılık, Batı Avrupa ve Asya kulüplerinin büyük kısmı aşırı derecede kadro rotasyonuna girmiyorlar.

Kaynak: https://football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2020/wp307/en/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder