27 Mart 2020 Cuma

Haftalık Posta Sayı 288


En pahalı gençler: Sancho ve Håland zirvede


İki Borussia Dortmund oyuncusu, CIES algoritmasına göre 2000 yılı ve sonrası doğumlu en yüksek transfer değerine sahip 5-büyük lig futbolcuları listesinin en tepesinde: Jadon Sancho ve Erling Håland. İngiliz oyuncu yaklaşık €200 milyon, Norveçli ise €101 milyon değerinde. Sancho muhtemelen en üst performansına yaklaşmışken, Håland’ın daha önünde gidecek çok yolu var gibi görünüyor.  Top 50 listesine sayı 288’den ulaşabilirsiniz.

Real Madrid’in hücum ikilisi Rodrygo ve Vinícius tahmini en yüksek üçüncü ve dördüncü değere sahip: sırasıyla €89 milyon ve €74 milyon. Her iki Brezilyalı ayrıca gelişim göstermek için büyük potansiyele sahipler. Dört oyuncu ile İngiltere en yüksek 10 listesinde en çok temsil edilen ülke: Jadon Sancho, Callum Hudson-Odoi (beşinci, €72 M), Mason Greenwood (sekizinci, €50 M) ve Phil Foden (dokuzuncu, keza €50 M).

Tahmini €53 milyonluk değeriyle, Fransız orta saha Eduardo Camavinga (Stade Rennais) top 10’daki en genç oyuncu. Bir diğer 2002 doğumlu futbolcu, Ansu Fati (FC Barcelona) €40 milyondan daha fazla değere sahip. Tüm 5-büyük lig oyuncuları için değerlere buradan ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder