21 Ocak 2019 Pazartesi

Haftalık Posta Sayı 246

Manchester City Premier League şampiyonluğunun favorisi


Sayı 246 mevcut sezonun ilk bölümünde, elde edilen puanlar çerçevesinde takımların performanslarının beklentilerin üzerinde veya altında olduğuna dikkat çekmek amacıyla 5- büyük lig takımlarının saha içi üretkenliğini analiz ediyor. Bulgular Manchester City'nin Liverpool'u Premier Lig şampiyonluk yarışında yeneceğini ileri sürüyor.

Saha içi üretkenliğine göre Manchester City şimdiye kadar maç başına beklenenden 5% daha az puan kazandı. Öte yandan, Liverpool 15% daha fazla aldı ve sezonun ikinci yarısında maçlarının istediği gibi bitmeyeceği bekleniyor. Üstün/düşük performans, kaleyi bulan şut, topa sahip olma ve ceza sahası içinden şutları içeren 2016/17 ve 2017/18 sezonlarında kurulan bir regresyon modeline göre hesaplanıyor. Veriler, alanında uzman InStat firmasından temin ediliyor.

Diğer 5-büyük liglerde, dört takımından üçünün saha içi üretkenliği onları kupayı kazanma konusunda yardım edecek: Barcelona İspanya'da, Juventus İtalya'da ve Paris St-Germain Fransa'da. Buna rağmen, Almanya'da analiz Bayern Munich'in şimdiki lider Borussia Dortmund'u geçeceğini öngörüyor. Diğer 27 Avrupa ligi verilerini talep edebilirsiniz. Daha fazla veriye eşsiz CIES Futbol Gözlemevi Performans Atlas'ından ulaşılabilir.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/246/en/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder