28 Ocak 2019 Pazartesi

Haftalık Posta Sayı 247

Ekonomik bakış açısından en iyi transferler


Sayı 247, güncel değeri geçtiğimiz yaz transfer döneminde yeni katıldığı kulübün ödediği bonservis miktarını en fazla aşan 5-büyük lig oyuncularını sunar. Rodri Hernández (+€45 milyon) Lucas Torreira'nın (+€44m) önünde bonservis ödenen oyuncular listesinin zirvesinde yer alırken, Emre Can (+€45m) Stefan de Vrij'i (+€39m)  geçerek sözleşmesi biten oyuncuların listesinin ilk sırasında.

Juventus ve Liverpool top 20 tablolarında üç oyuncusu bulunan yegane takımlar: Emre Can, Cristiano Ronaldo ve João Cancelo İtalyan kulübünde iken, Xherdan Shaqiri, Alisson Becker ve Fabinho Tavares İngiliz tarafında. Hem bu oyuncuların hem de sözleşmesinin olduğu kulüplerin üst düzey performansları gözlemlenen farkın büyük bir kısmını açıklıyor.

Top 20 listelerinde yedi kulübün birden fazla temsilcisi bulunuyor: Inter Milan (de Vrij ve Asamoah), Napoli (Younes ve Ruiz), Real Betis (López ve Canales), LOSC Lille (Bamba ve Ikoné), Everton (Bernard ve Richarlison), West Ham (Wilshere ve Anderson) ve Arsenal (Torreira ve Guendouzi). Güncel değerler CIES Futbol Gözlemevi algoritması kullanılarak hesaplanmıştır.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/247/en/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder