15 Aralık 2018 Cumartesi

Haftalık Posta Sayı 243

Son üç aylık dönemde en yüksek transfer değeri artışları


Sayı 243, son üç aylık dönem süresince hem mutlak hem de nispi olarak transfer değeri en çok artan 20 kişilik 5-büyük lig oyuncularını sunar. İki sıralamanın da en üst sırasında İngiltere formasını sırtına yeni geçiren Borussia Dortmund oyuncusu Jadon Sancho var: +€78 milyon ve +806%.

Sancho'ya ilaveten, dört oyuncunun transfer değeri €30M'dan fazla artış gösterdi: João Cancelo (Juventus), Andrew Robertson (Liverpool), Richarlison (Everton) ve Thilo Kehrer (Paris St-Germain). Değeri mutlak olarak en çok artan çoğu gelecek vaat eden oyuncu top 20 listesinde kendine yer buluyor. Her ligin en çok artış gösteren oyuncusu Almanya'da Jadon Sancho, İtalya'da Moise Kean, Fransa'da Stanley N’Soki, İngiltere'de Isaac Success ve İspanya'da Júnior Firpo olarak kaydedildi.

Bu araştırma, eşsiz CIES Futbol Gözlemevi algoritması kullanılarak sonuçlandırılmıştır. Geliştirilen yaklaşıma dair detaylı açıklamaya bu araştırma notundan ulaşılabilir. Tüm 5-büyük lig oyuncularının transfer değerleri ücretsiz olarak CIES Futbol Gözlemevi websitesinde yer almaktadır. Yayımlanan rakamlar futbolcunun sözleşmeli olduğu kulüp lehine tahmini değerlerdir. Dahası, bir hesap makinesi dünya çapında oyuncuların transfer değerlerini tahmin etmek üzere kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Fakat, bu araç sadece kabaca tahminler sağlamaktadır. Derinlemesine analiz için talepte bulunabilirsiniz.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/243/en/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder