26 Kasım 2018 Pazartesi

Haftalık Posta Sayı 240

En çok sahaya sürülen U21 oyuncuları : istikbali parlak olanlar


Sayı 240, 5-büyük ligte ve Portekiz'in en üst liginde en çok forma giyen U21 oyuncularını sunar. 5 Aralık tarihine kadar, on bir U21 düzeyinde futbolcu yerel liglerinde alabilecekleri en yüksek süreyi aldı. Bu isimlerin arasında göze çarpanlar gelecek vaat eden Rúben Neves, Jules Koundé, Arne Maier, Nikola Milenković ve Rúben Dias.

Her ülkeye ait top 10 listelerinde altı kaleci bulunuyor: Emil Audero (Sampdoria), Gianluigi Donnarumma (Milan), Paul Bernardoni (Nîmes Olympique), Florian Müller (Mainz), Alban Lafont (Fiorentina) ve Unai Simón (Athletic Club). Dört oyuncusu ile, FSV Mainz genel toplamda en çok temsil edilen kulüp: Aarón Martín, Jean-Philippe Mateta, Florian Müller ve Ridle Baku.

Genel olarak, 1 Ocak 1997 ve sonrası doğumlu futbolcular Ligue 1'de toplam yerel lig dakikalarının 15.4%'inde oyunda kaldı; bu rakam 14.7% Bundesliga, 9.8% Serie A, 6.1% La Liga, 5.3% Premier League ve Portekiz'in Primeira Liga'sında sadece 5.0% olarak ölçüldü. Lig ve kulüp başına yeşil sahadaki ortalama yaş değerine CIES Futbol Gözlemevi Demografik Atlas'ından ulaşılabilir.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/240/en/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder