7 Mart 2017 Salı

Tecrübe sıralaması: Dele Alli ve onun genç kardeşleri (Sayı:176)

Dele Alli, Renato Sanches, Christian Pulisic ve Gianluigi Donnarumma arasında ortak özellik nedir? UEFA'ya üye federasyonların en üst liglerindeki kulüpler ile kontrat yapmış, kendi yaş gruplarındaki en tecrübeli futbolcular onlar. Sayı 176, 1996-1997-1998 ve 1999 doğumlu oyuncular için tecrübe sıralamasında ilk 20 oyuncunun listesini takdim eder.

Deneyim ile kariyer başlangıcından itibaren, yetişkin oyuncuların oynadığı müsabakalara katılım kastedilmektedir. Her maç, federasyonlara bağlı kulüplerin, Avrupa dahilinde turnuvalardaki performanslarını göz önüne alan özel bir bölümlemeye göre ağırlıklandırılıyor (sözleşmeli olduğu kulübün bulunduğu ulusal lig ve maçların oynandığı dönem alınan sonuçlar).

Bu metoda göre Dele Alli (Tottenham), Julian Brandt (Bayer Leverkusen) ve Timo Werner'in önünde (RB Leipzig) 1996 doğumlu oyuncular arasında tecrübe listesinde ilk sırada. Renato Sanches (Bayern Munich) ve Rúben Neves (Porto) 1997-doğumlu futbolcularda başı çekiyorken,  Christian Pulisic (Borussia Dortmund) ve Gianluigi Donnarumma (Milan) 1998 ve 1999 doğumlu oyuncularda zirvede yer alıyorlar. Hepsi büyük futbolcu olma yolunda ilerliyor.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2016/176/en/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder