27 Mart 2017 Pazartesi

Bölgelerine göre en iyi 5-büyük lig oyuncusu (Sayı: 179)

Sayı 179 en iyi oynayan 5-büyük lig oyuncularını, altı alana bölerek sıralıyor.  Veriler, her oyuncunun yerel lig karşılaşmalarında oynadığı son 1.000 dakikaya aittir. Yalnızca, Ocak ayından itibaren en azından 360 dakika sahada kalan oyuncular dahil edilmiştir.

Nicolás Otamendi (Manchester City), Marquinhos (Paris St-Germain) ve Javi Martínez'in (Bayern Munich) önünde "rigour - dikkat" (fiziksel kuvvet ve zamanlama) listesinde ilk sırada yer alıyor. "Recovery - topu geri alma" (pozisyon bilgisi ve taktiksel zeka) alanında Sead Kolašinac (Schalke 04), takım arkadaşı Benedikt Höwedes, Xabi Alonso (Bayern Munich) ve Omar Mascarell'den (Eintracht Frankfurt) üstün durumda. Üç oyuncu "distribution-top dağıtımı" (oyun görüşü ve teknik) sıralamasında zirvede: Thiago Motta (Paris St-Germain), Jorginho and Marek Hamšík (her ikisi de Napoli).

İki genç yetenek "take on-insiyatif kullanmak" alanında (patlayıcılık ve risk almak) alınabilecek en yüksek puanı alıyorlar: Allan Saint-Maximin (Bastia, Monaco'dan kiralık) ve Adama Traoré (Middlesbrough). Kevin de Bruyne (Manchester City) ve Cristiano Ronaldo (Real Madrid) "chance creation" (karar alma ve çabuk yerine getirme) ve "shooting" (isabetlilik ve soğukkanlılık) alanında en üst sıradalar. Yedi oyuncu iki farklı alanda ilk 10 içerisinde yer alıyorlar: Xabi Alonso, Ander Herrrera ve Arturo Vidal "recovery" ile "distribution" alanlarında; Toni Kroos "distribution" ve "chance creation"; Alejandro Gómez ve Neymar "take on" ile "chance creation" alanındayken; Lionel Messi hem "chance creation" hem de "shooting" alanlarında kendisine yer buluyor.

Kaynak: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2016/179/en/.
http://www.football-observatory.com/IMG/sites/mr/mr15/en/





1 yorum:

  1. Selâmün aleyküm öncelikle başarılar dilerim bende blog yazariyim benim siteme de beklerim

    YanıtlaSil