2 Temmuz 2016 Cumartesi

Wimbledon 2016

Büyük turnuvaların üçüncüsü, diğerleri gibi "Açık" ile bitmeyen Wimbledon. 27 Haziran'da başlayan maçlar 10 Temmuz'da son bulacak ve bu senenin şampiyonları belli olacak.

Wimbledon mefhumu bana nereden geldi veya ne zamandır bende var hatırlamıyorum. Demek ki spor haberlerini sonuna kadar izliyormuşum küçükken. Keza hiçbir maçını hatırlamasamda Steffi Graf veya Andre Agassi'yi gördüğüm zaman tanıdığım gibi. Bursaspor Intertoto'da Wimbledon takımıyla eşleşince "oha onların futbol takımı da mı var" hayretini göstermiş olabilirim.

Tarihi bilgilere geçersek, turnuva 1877 yılından beri oynanıyor. 1922'ye kadar bir önceki yılın şampiyonu o sene sadece finalde oynuyor, bir nevi unvanını korumak için çim korta çıkıyor. Turnuva herkese açık hale 1968 yılında geliyor.

Bu tarihten  itibaren erkeklerde en çok kez kazanan iki raket var; yedi kez birinci olan Pete Sampras ve Roger Federer. Kadınlarda Martina Navratilova dokuz kez bu şerefe erişmiş. Son şampiyonları da unutmadan yazalım: Novak Djokovic ve Serena Williams.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder