7 Mart 2022 Pazartesi

Haftalık Posta Sayı 367

Son on sezon üzerinden net transfer harcamaları

Sayı 367, son on sezon üzerinden sonuçlanan transfer işlemleri amacıyla yapılan net harcamalarına göre 5-büyük lig kulüplerini sıralıyor. Manchester City ve Paris St-Germain'in önünde, bir milyarı geçen eksi bakiye ile Manchester United tabloda ilk sırada. On dört İngiliz kulübü en fazla eksi net transfer harcamasına sahip 20 takım arasında yer alıyor.

Son on yıl üzerinden €349 milyonluk artı transfer bakiyesiyle LOSC Lille kulübü sıralamanın aksi tarafında dikkat çekiyor. Fransız ekibi ligdeki rakibi Olympique Lyonnais ve üç İtalyan Serie A takımını geride bırakıyor: Genoa, Udinese ve Atalanta. Mevcut 5-büyük lig kulüplerinden, 2012/13'den beri transferlerden en çok geliri elde eden takımlarda ilk üç sırada Chelsea, Monaco ve Atlético Madrid yer alıyor. Toplamda, 98 kulüpten 52'si pozitif harcama bakiyesine sahip. Bu oran Premier League takımlarnda 20'de bir (Brentford). 

Resmi veya gayri resmî olması fark etmeksizin makul tüm kaynakların çapraz kontrolü yoluyla büyük özenle toplanmış veri, fiili ödemeye bakılmaksızın detay maddelerde geçen nihai ek ödemeleri içermektedir. Uygun bilgilerin sınırlamaları çerçevesinde, komisyon ücretlerinden doğan gelirler de dikkate alınmıştır.

Kaynak: https://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2021/wp367/en/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder