17 Şubat 2020 Pazartesi

Haftalık Posta Sayı 282

En çok forma giyen gençler


Sayı 282 sezon içerisinde en yüksek dakika oranıyla yerel liginde oynayan 2000’lerde doğan oyuncuların listesini sunar. Sandro Tonali (Brescia), Max Aarons (Norwich) ve 17 yaşındaki Fransız yetenek Eduardo Camavinga’nın (Stade Rennais) önünde Dejan Kulusevski (Parma, Juventus’tan kiralık)  5-büyük lig oyuncuları listesinin en üst sırasında bulunuyor.

Conor Gallagher (Swansea, Chelsea’den kiralık) 5-büyük lig ülkelerinin ikinci liglerinin tablosunda ilk sırada. İspanyol harikası Pedri (Las Palmas) dördüncü sırada. 2002 doğumlu, hücuma yönelik orta saha FC Barcelona ile uzun süreli bir kontrata çoktan imza attı. 19. sırada 2003 yılında doğmuş bir oyuncu yer alıyor: Jude Bellingham (Birmingham City). İngiliz orta saha oyuncusu Championship’te hâlihazırda dört gol attı.

Hollandalı Sven Botman diğer üst düzey ligler dikkate alındığında listenin zirvesinde. Ajax tarafından Heerenveen’e kiralanan stoper, Brezilyalı orta saha Gustavo Assunção (Famalicão) ve üç genç yeteneği arkasında bırakıyor: Çek forvet Adam Hložek (2002, Sparta Prague),  Avustralyalı orta saha Louis D’Arrigo (2001, Adelaide) ve İsviçreli defans Leonidas Stergiou (2002, St-Gall).

Kaynak: https://football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2019/wp282/en/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder