27 Ekim 2019 Pazar

Haftalık Posta Sayı 269

Topa sahip olma: 35 Avrupa liginden rekor rakamlar


Futbol veri firması InStat ile ortaklığımız, 35 Avrupa liginden takımların teknik performansı üzerine özel bir incelemeyi sunmamıza olanak veriyor. Sayı 269 bir takımın en yüksek topa sahip olma (etkili oyun zamanı dışında hesaplanarak) oranını elinde tuttuğu yerel lig maçlarına dikkat çekiyor. Güncel sezonun rekor rakamı 22 Ağustos tarihinde Millwall karşısında Fulham için ölçüldü: 78,7%.

En yüksek topa sahip olma ile beraber yenilgi Tottenham adına Newcastle karşısında kayedildi: 74,8% oranı 25 Ağustos (0-1). Fulham ve Tottenham dışında, Shakhtar Donetsk (iki deplasman maçında), Paris St-Germain, Celtic FC, Borussia Dortmund, Ludogorets Razgrad, FK Partizan (yine bir deplasman maçı) ve RB Salzburg sıralamanın ilk 10 sırasında yer alıyorlar.

Haftalık Posta incelenen 35 ligin her biri için ilk 10 topa sahip olma rakamlarını sunar. Buna ilaveten, yeni güncellenen CIES & InStat Performance Atlas defans, topa sahip olma ve hücumla ilgili altı önemli gösterge üzerine ek veriyi sunar. Takımların üzerine tıklayarak, oynanan son 10 lig maçı bazında özel istatistiklere ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2019/wp269/en/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder